Elizabeth took in one of the families which hadlost everything. She shared her home until the family could build a 3 house. Elizabeth‘s friends could not understand w 4 shewanted to give so much when she already had so many children to support.
―Well, ‖ Elizabeth e 5 to her friends, ―atthe end of World War I, there was a poor woman in a town in Germany. Herhusband had been killed in the war and she had a lot of children, just like m 6 now.‖
\before Christmas, this woman saidto her children, ?We won‘t be a 7 to have much for Christmas. I‘mgoing to get just one p 8 for us all. Now I‘ll go and getit.‘ She came back w 9 a little girl who had no parents.?Here‘s our present, ‘she said to her own children.\
The children were more than excited to get sucha present. They welcomed the little girl warmly, and she g 10 up as their sister. I was that Christmaspresent.‖
1. few 2. enough 3.another 4. why 5.
explained 6. me 7.able 8. present 9.with 10. grew
【答案与解析】本篇文章从一位救助她人的好人口中得知了她的身世,动词用一般过去时。
1. 本题考察可数名词的修饰语,填few。
2. 本题为理解题,从escape可以推测出,虽然洪水把很多房子都卷走了,但是因为她的房子很高所以幸免了,填enough。
3. 本段的首句已经说明一家失去所有的家庭,所以她和这家人家一起住,直到他们可以有一个新房,就是另一个房子,填another。
4. 本题考察宾语从句的引导词,在understand后引导的从句表示了原因,所以引导词填why。
5. 本段出现了直接引语部分,是对上面why引导的句子的解释,所以填explained。 6. 此处的like解释为像,不难想到是像我一样,填me。
7. 本句不难发现解释为我们不能有太多的食物,所以填able。 8. 本题的提示在于后句的here‘s our present,所以本空填present。 9. 本题考察介词,她回来了,还有一个小女孩,所以填with。 10. 本题考察词组搭配,小女孩是会慢慢长大的,所以填grew。
Passage 48
Teenagers are very busy at school now and oftenforget to think about their diets and sports. The truth is that healthy eatingand regular exercise are t 1 ways to keep fit.
D 2 yourteenage years, it is important to give your body enough e 3 itneeds. Young girls need about 2,200 calories a day. Usually boys need a bit m 4 , manydoctors suggest, 2,800 calories for teenage b 5 . 50% of your calories should comefrom rice, bread, vegetables and fruit. You also need to drink a lot of water,6 to 8 glasses a day. D 6 enough water will improveyour dry skin and give you healthy body.
Physical a 7 , such as playing basketball andswimming, are something that can help to make you look good, feel good and behealthy. Experts (专家) suggest that teenagers spend at l 8 30 minutes exercisinga day, five times a week. After you exercise a bit, your body producessomething that makes you feel r 9 and comfortable. It can even helpyou sleep better at night and let you p 10 more attention when you study.
1. two 2.During 3. energy 4. more 5.boys 6. Drinking 7. activities 8. least 9. relaxed 10. pay
【答案与解析】本篇文章主要说明了锻炼身体的重要性,动词为一般时态。 1. 本题不难,填数词two。
2. 本题的关键词是years,说明是在青年期间,填during。
3. 本题运用give的双宾语用法,所以所填词和body之间有关系,就是身体有足够的能量,填energy。
4. a bit是形容词比较级的修饰语,而且通过后句得知男孩比女孩需要更多的卡路里,填more。
5. 本句是前句的延伸,填boys。
6. 本题较难,本句已出现谓语动词will improve,说明所填空为词组做主语,所以空6是动词而且是动名词形式,填drinking。
7. 本题后由such as举例,说明是对于主语的阐释,这些都是活动,填activities。 8. 本题考察固定词组搭配,每周至少花30分钟锻炼,填least。
9. 本题有and连接了两个形容词,和comfortable相对应的词是relaxed。 10. 本题考察词组搭配。由attention可得知动词为pay。
Passage 49
Man has a big brain. He can think and s 1 languages.Scientists once thought that man isn‘t the same as animals b 2 man can think and learn. They know now that dogs,monkeys and birds can learn, too.
They are beginning to u 3 that men are different from animals because they can speak. Animalscan‘t speak. They make much n 4 when they areafraid, or unhappy. Apes(猿) can learn some things more quickly than man. One or two ofthem have learned a few words. But they can not join words to make s 5 . They cannot think l 6 usbecause they have no language. Language is a wonderful thing. Man has been a 7 to build a modern world because he has language. Everychild can speak his own language very w 8 whenhe is four or five, b 9 no animals learn tospeak.
How do children learn it? Scientists don‘treally know w 10 happens inside our body when wespeak. They only know that man can speak because he has a brain.
1. speak 2. because 3.understand 4. noise 5. sentences 6. like 7.able 8. well 9. but 10. what
【答案与解析】本文主要叙述了人类和动物的区别并举了具体事例,动词时态用一般现在时。
1. 本空考查动介搭配,填speak。
2. 本题考察连词,本空前后连接了两句句子,所以要找到适当的连词来表示句子间
的关系,可发现是因果,所以填because。
3. 本题考察理解,根据词组begin todo可得出本空为动词原形,从前句中的thought可推测出现在科学家知道了人类与动物不同是因为人类会说话,所以他们懂得了这个道理,填understand。
4. 本题考察固定搭配,make noise。
5. 本题考察理解,猿虽然会单词,却不会把它们组成句子,天sentences。
6. 本题考察介词,本空已出现谓语,所以在us前填介词,because说出了不能和我们一样思考的原因,所以得出像我们,填like。
7. 本题考察固定词组搭配,从后句的can可推测出本句说的是人类可以建造一个现代的世界,填able。
8. 本题考察副词,说某种语言说地很好,填well。
9. 本题考察连词,同样本空连接了两句句子,最适当的关系是转折,填but。
10. 本题考察宾语从句的引导词,而且在从句中做主语的位置,是某事发生了,所以用what引导。
Passage 50
Our dog, Rex, used to sit outside our front gateand bark. Every time he wanted to come into the garden he would bark u 1 someone opened the gate. As the neighbours complainedof the noise, my husband s 2 weeks training himto press his paw on the latch (门闩) to let himself in. Rex soon became good at o 3 the gate. H 4 , when I wasgoing out shopping last week, I n 5 him in thegarden near the gate. This time he was barking so that someone would let him o 6 ! Since then, he has developed another bad h 7 . As soon as he opens the gate from the outside, hecomes i 8 the garden and waits until the gateshuts. Then he sits and barks until someone lets him out. After this heimmediately lets himself in and begins barking a 9 .Yesterday my husband removed the gate and Rex got so a 10 that he disappeared. Since then, we have not seen him.
1. until 2. spent 3. opening 4. However 5. noticed 6.out 7. habit 8. into 9.again 10. angry
【答案与解析】本篇文章叙述了一条狗的故事,动词用一般过去时。
1. 本题考察连词,狗一直叫和有人开门最适当的连词是表示时间,填直到,所以填until。
2. 本题考察固定搭配,本词为谓语动词,从week和training不难想出,是某人花费了多少时间做某事的词组,填spent。
3. 本题考察动介搭配,be good atdoing可推出本空为动词,而且动词从前文不难找到提示,填opening。
4. 本题考察连词,表示转折,填However。 5. 本题考察动词,不难推断出是我看到了它在花园里,表示看到的词,这里填noticed。 6. 本题考察介词,它叫唤的目的是为了出去,表示出去的介词是out。 7. 本题考察名词,从动词develop和形容词bad,可推出养成了一个坏习惯,填habit。 8. 本题考察前后线索对比,从from theoutside可推出它到了花园里,填into。 9. 本题不难,进去了之后又开始叫唤,填again。
10. 本题考察so...that,动词为系动词got,所以只能填形容词,从结果它消失了可推出它很不高兴,填angry。
Passage 51
Years ago in Scotland, the Clark family had adream. The couple worked and saved, making p___1___ for their nine children andthemselves to travel to the USA. It had taken years before they saved enoughmoney and got everything r___2___ for the trip.
The whole family was excited about their newlife. However, seven days b 3 they left for theUSA, the youngest son was bitten(咬)by a dog. The doctor treated the boy, b 4 because there was a possibility ofrabies(狂犬病), they would be kept away from others for fourteen days.
The family‘s dream could not come t 5 . Theywould not be able to make the trip to America as they had planned. Watching theship leave---without the Clark family, the father was quite a 6 with both hisson and God for their bad luck. Five days later, a piece of sad news s__ 7___throughout Scotland---the strong and powerful ship, Titanic, had gone down,taking h 8 oflives with it. The Clark family was to have been on that ship, but because theson was bitten by a dog, they were left b 9 in Scotland.
When Mr Clark heard the news, he thanked his sonfor saving the family. He thanked the God for t 10 a sad thing into a good one. Although we may not always understand, allthings happen for a reason.
1.plans 2. ready 3. before 4. but 5.true 6.angry 7. spread 8. hundreds 9. behind 10. turning
【答案与解析】本文主要记叙了―因祸得福‖的事情,动词用一般过去时。
1. 本题的关键是动词不定式to travel to theUSA,表示了目的,所以是为了目的而做准备和计划,填plans。
2. 本题考察固定词组搭配,把所有的事情都准备好,填ready。 3. 本题的提示在seven days,是时间,所以用before连接。 4. 本题考察连词,医生治疗了男孩,因为有得狂犬病的可能性,他们被隔离了14天。所以两句是有转折关系,填but。
5. 本题不难,考察固定词组搭配,梦想实现了,填true。(注:cometrue无被动) 6. 本题考察固定搭配和理解,因为被狗咬了无法旅行,所以他的父亲必定非常生气,填angry。
7. 本题的主语是a piece of sad news,不难想到消息传开了,填spread。 8. 本题不难,指的是泰坦尼克沉没了,带走了**人命(**人不幸遇难),所以本空填的是表示数量的词,填hundreds。
9. 本题考察固定搭配,他们没有上船,所以被留下来,填behind。 10. 本题的关键词在于into,句意是把坏事变成了好事,填turning。
Passage 52
Have you had a headache during a test? Have youever been so worried about something t ___1___ you have a headacheor even can‘t sleep at night? If s___2___, then you know what

