2014-2015学年高中英语人教版必修一过关检测卷Unit5NelsonMandelaamodernhero

2026/1/18 11:30:08

答案:B

8.Suddenly he found his__________was gone. A.watch B.money C.book D.ring

解析:根据第1段的第4行“Italian was nearly out of sight”的时候这个法国人就发现他的手表不见了。据此可知答案为A。

答案:A

9.The Italian gave up his watch to him at last because__________.

A.he had stolen the watch from the Frenchman. B.he understood what the Frenchman wanted C.he had picked up the watch on his way from work D.he was afraid of the Frenchman

解析:根据第2段中说“The Frenchman frightened...”可以推知这个意大利人是害怕这个法国人的拳头才把手表给他。

答案:D

10.Who was robbed of the watch on earth? A.The Frenchman was. B.The Italian was. C.Both of them was. D.Neither of them was.

解析:谁被抢走了手表?读完全文我们可知The Italian正是被人抢走手表的无辜受害者。

答案:B

Wong Fukwing,a Hong Kong volunteer at an orphanage (孤儿院) in Yushu,was killed in the earthquake when he was trying to save others on April 14,2010.

Wong managed to run safely out of the building with some children when the first quake happened at 7:50 am on April 14,but he went back inside to rescue three other children and three teachers inside,although he knew the danger of aftershocks.

At 10 am,all the children and one of the teachers were saved However,Wong was buried under the fallen building and died.The other two teachers were still waiting to be rescued.

46-year-old Wong was a truck driver,who often said he could only give his efforts to charity(慈善) instead of money,as he did not earn a lot.His tragic(悲剧的) end touched the hearts of many people both in Hong Kong and on the mainland.

Wong began volunteering in 2002.In 2003,Wong was told by the doctor he got serious illness,which gave him a great blow.However,the illness did not deter the warm-hearted man.When the earthquake struck Wenchuan in Sichuan Province in 2008,Wong rushed to the disaster area of Shifang to offer his help though his family did not

want him to go.

In fact,Qinghai is a place Wong had often visited since 2006.As a volunteer,he gave out medicine and clothing to the orphanage there.No one could expect that Wong would die helping others.

Hong Kong Chief Secretary Henry Tang Yingyen said he had “the highest respect” for the hero who gave his life for others.“What he did has shown the Hong Kong spirit.” The citizens of Hong Kong called him “the pride of Hong Kong's people” and people on the mainland have also praised him as “a true hero”.

语篇解读:本文介绍了香港义工黄福荣——阿福的故事。

11.Wong died in the earthquake ____________________. A.after he sent medicine and clothing to the orphanage B.when he returned to save the teachers and students C.because he suffered from his serious illness again D.as the first earthquake happened

解析:细节题。本文第二、三段介绍了阿福地震中救人牺牲的事迹,故选B项。

答案:B

12.The underlined word “deter” in Paragraph 5 refers to ____________________.

A.prevent B.refuse

C.beat D.encourage

解析:词意猜测题。由第五段中的“When the earthquake struck Wenchuan in Sichuan Province in 2008,Wong rushed to the disaster area of Shifang to offer his help...”可以看出严重的疾病也未能阻止他去汶川地震灾区当一名志愿者。

答案:A

13.What can we know about Wong from the passage? A.He never visited Qinghai before 2010.

B.He was supported by his family being a volunteer. C.He was thought highly of by the Chinese. D.He was a taxi driver before he died.

解析:细节题。由最后一段人们对黄福荣的评价可知香港市民和大陆同胞高度赞扬他的行为。

答案:C

14.Why are so many people deeply moved by the story of Wong?

A.He always offered money to the orphanage. B.He fought against his illness bravely.

C.He helped the orphanage though being poor. D.He put other people's lives above his own.

解析:推断题。通读全文可知香港义工黄福荣在玉树地震中为救


2014-2015学年高中英语人教版必修一过关检测卷Unit5NelsonMande.doc 将本文的Word文档下载到电脑
搜索更多关于: 2014-2015学年高中英语人教版必修一过关检测卷Unit 的文档
相关推荐
相关阅读
× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)

下载本文档需要支付 10

支付方式:

开通VIP包月会员 特价:29元/月

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:xuecool-com QQ:370150219