2014高考英语阅读理解基础精品题练习(18)

2026/1/23 15:51:10

2014高考英语阅读理解基础精品题练习(18)及答案

阅读理解

Words:299 难度系数:★★★ 建议用时:9分钟

As an aid-fashioned as it sounds, doctors say the best way to lose weight is to eat less and exercise more.For women who are middle-aged or older, experts say an hour of daily exercise is necessary just to keep weight.

But for most women, fitting in an hour of exercise in an already busy day is difficult, and it is even impossible.Especially for many women, most hours are already filled with a full-time job and raising a family.At the end of the tiring day, at least in the U.S., there is little incentive to prepare a dinner when fast food is so available-and so much more fattening.

Nearly twenty million women in the U.S.have the problem of obesity.The United Nations report notes that America is one of the countries that have the most obese people in the world and Mississippi has more overweight women than any other state in the U.S..The U.S.Center for Disease Control says the number of overweight women increased by 60% between 2004 and 2009 in America.The World Health Organization says more than one billion women in other nations are in the same shape.

While there is plenty of advice on how to lose kilograms, a new study is carried out on middie-aged and older women who keep normal body weight, or BMI (Body Mass Index).“We found that physical activity was effective in controlling weight only among women who started to gain weight from a normal BMI ,”I-Min Lee and her colleagues found more exercise did not help.

“Once a woman is obese, there was no relation between physical activity and weight change among these women,”Lee said.The researchers say the only way that obese women can lose weight is to simply cut calories.

9.What makes it difficult for most women to have an hour of exercise every day? A.Losing confidence in exercising. B.Paying all attention to their jobs. C.Having no interest in exercising. D.Being too busy to find spare time.

解析:选D。由第二段内容可知,工作和家庭占据了妇女们的大多数时间,因此她们很难找到业余时间锻炼。

10.The third paragraph shows us that ________.

- 1 -

A.more and more women are caring about their weight B.the problem of woman obesity worldwide is serious C.many organizations are built to care about fat women D.America has more overweight women than any other country

解析:选B。由第三段内容特别是最后一句话可知,世界范围内的妇女肥胖问题十分严重。 11.What should an obese woman do to lose weight according to Lee? A.Eat more vegetables and fruit and less fat. B.Keep busy all day long and do a lot of exercise. C.Find a high energy costing and tiring job. D.Sleep less, eating less and exercising more.

解析:选A。由最后一段最后一句话可知,肥胖妇女只能靠减少食物中的热量来减肥,也就是说她们应该多吃水果和蔬菜,少吃含高热量的东西。

12.From the passage,we know an hour of daily exercise can ________. A.help people to lose weight B.make people put on weight C.make people keep weight D.keep people busy

解析:选C。由第一段最后一句话可知,每天一小时的锻炼只能使人保持体重。

BEIJING—Apple Inc is one step closer to beginning sales of iPad2 tablet computers with cellular (手机) network compatibility (兼容) for the first time in the Chinese mainland, where the consumer-electronics giant is in the midst of an aggressive expansion.

According to China’s Telecommunication Equipment Certification Center, a device by Apple with third-generation high-speed wireless data capabilities was issued the network access license needed for the company to begin official sales in China. The device, listed under model number “A1396”, is compatible with the 3G standard WCDMA, and would work with the cellular network operated by Apple’s local iPhone partner, China Unicom (Hong Kong) Ltd.

China Unicom declined(谢绝)to comment. Apple already offers the 3G iPad2 in Hong Kong through its partners, but currently only offers Wi-Fi versions of the device in the Chinese mainland. Still, consumers in China, which according to research firm IDC surpassed(超过)the US as the world’s largest PC market in the second quarter, have been purchasing 3G tablets through unofficial channels.

Separately, Apple spokeswoman Carolyn Wu said Sept 6 that the company’s first Hong Kong store, set to open this quarter, will be located in the city’s central shopping and business district in the International Finance Center’s upscale(高

- 2 -

档的)IFC mall, a commercial center and sightseeing spot along the city’s waterfront. Wu also said that Apple is planning a new store in Shanghai later this quarter, which will be its biggest store in China. She declined to give more details or to comment on the 3G iPad2.

Apple currently has four full-service Apple stores in the mainland, which receive the most traffic of any Apple stores in the world. The company otherwise relies on resellers to get its products into the market.

The new stores reflect Apple’s confidence in rising demand for its products such as smart phones and tablet computers.Sales in the Chinese mainland, Hong Kong and Taiwan helped boost(增长)the company’s third-quarter results, newly appointed Chief Executive Tim Cook said in July.China revenue(收益)surged(激增)six-fold to about $3.8 billion during the three months ended June 25.

“This has been a substantial(重大)opportunity for Apple and I firmly believe that we’re just scratching the surface right now,” Cook said at the time, referring to strong sales in China. “I see an incredible opportunity for Apple there.”

From China Daily 2011-09-08 【1】 According to the news, which of the following statements is true? A. WCDMA is not the only 3G standard in the world.

B. Apple Inc sells its products in the market of the Chinese mainland all by

its own stores.

C. The consumers in China can only get iPad2 of Wi-Fi versions.

D. Chinese mainland is the second largest PC market in this year’s second

quarter.

【2】How many full-service Apple stores in China? A. 4. B. 6. C. 8. D. Unknown.

【3】 What’s the probable meaning of “six-fold” in the last but one paragraph?

A. one-sixth B. six times C.60 percent

D. 2times

6【4】 Cook said “we’re just scratching the surface right now” because ________. A. they don’t know much about China’s market

B. they will sell more products and gain more profit in China C. they need to obtain more permission from China’s government D. they ignored the rural market in China

- 3 -

阅读理解

Words:347 难度系数:★★ 建议用时:6分钟

Sylvester and I are watching television advertisements because we need information for a class research project.We have to discuss realism and dreams in television advertising, and so we are looking for examples of things that are not true in television advertisements.The question we are asking is, “Is the advertisement true to life, or does it offer an unreal picture of the product?”

Sylvester is keeping track of the lies, and he already has quite a long list.He says that all housewives seem to live in lovely homes, dress beautifully, and love their household chores.They smile and boast about floor cleaners and proudly display their dirty clothes, dirty table-tops, and dirty children.In addition, he has never seen men doing housework.Sylvester thinks that this view of family life is filled with

- 4 -


2014高考英语阅读理解基础精品题练习(18).doc 将本文的Word文档下载到电脑
搜索更多关于: 2014高考英语阅读理解基础精品题练习(18) 的文档
相关推荐
相关阅读
× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)

下载本文档需要支付 10

支付方式:

开通VIP包月会员 特价:29元/月

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:xuecool-com QQ:370150219