2015-2016高中英语 Unit5 Music练习册 新人教版必修2

2026/1/13 20:42:57

was gone.How can I explain this strange experience? I believe you have known it.

1.If someone can't work with 100% efficiency, the most important limiting factor is ________.

A.a schedule without gaps B.breaks and distractions C.the limited time D.the limited energy

2.According to Paragraph 4, everyone, including the extremely busy people, can ________.

A.work without any rest

B.focus on many things at a time C.find some more time in a day D.do some exercise regularly

3.The writer gives the example of himself in the last paragraph in order to ________. A.prove what the real limiting factor is B.show us how busily he needs to work C.explain how important a healthy body is D.tell us what a strange experience he has 4.What is the best title of the passage? A.Do you really lack time?

B.How can you work efficiently? C.What makes your energy limited? D.When should you do exercise? Ⅲ.书面表达

假如你是李华,你最喜欢的歌手Justin Bieber(贾斯汀·比伯)下个月将到你市演出。近日你准备和几个朋友成立Justin Bieber的歌迷俱乐部。请你给你的加拿大笔友Freddy发一封100词左右的e-mail,说明你们喜欢Justin Bieber的理由,并希望Freddy就如何办好歌迷俱乐部提出一些建议。

注意:1.可适当发挥,以使行文连贯; 2.词数100左右。

参考词汇:演出perform 歌迷俱乐部fan club

参考答案

Unit 5 Music

Period One Warming Up & Reading

Ⅰ.1.more attractive 2.to be looking 3.have been attaching/have attached 4.it 5.which 6.being 7.to earn/of earning 8.developing 9.performance 10.will be broadcast

Ⅱ.1.rely on 2.breaking up 3.playing jokes on 4.To be honest 5.were/got familiar with 6.in cash 7.dreamed about 8.be attached to 9.pay for 10.or so

Ⅲ.1.(that/which is) being broadcast 2.shouldn't have relied on 3.for which we paid 4.pretended to be reading

5.does she attach importance to 6.should have played a trick on 7.with which we are familiar或(which)we are familiar with 8.that earned him the prize 9.didn't break up 10.most of which are sold/most of them sold

Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇广告类短文,主要介绍了几名著名的音乐人。

1.C 细节理解题。根据文章对Patty Griffin 的介绍中“Her song 1, 000 Kisses won her a Grammy nomination(提名) although she lost the award.”可知C项正确。

2.B 细节理解题。从文章对Judy Collins 的介绍“She started her own record company, Wildflower Records.”可知B项正确。

3.A 细节理解题。根据文章对Odetta的介绍“Known for her powerful stage presence and her skilful ability to command the simplest instruments—her voice as well as her guitar?”可知,她除了会发挥声音特长外还擅长吉他演奏。故选A项。

4.B 细节理解题。根据文章末段对Joan Baez 的介绍“Inspired by her experiences as a child travelling the world?”可知,她的音乐受童年时期游历的影响,故选B项。

Ⅴ.1.who 2.But 3.a 4.hid 5. Another 6.it 7.saying 8.will be 9.strength 10.Under

Period Two Learning about Language & Using Language

Ⅰ.1.without 2.confidence 3.devotion 4.being seen 5.devoting;educating 6.invitation 7.in 8.more sensitive 9.painful 10.sorting/to be sorted

Ⅱ.1.Be confident of 2.are sensitive to 3.In addition 4.sorted out 5.come up with 6.above all 7.went wrong 8.dipped into 9.in brief 10.make up

Ⅲ.1.that China can be confident of 2.who will make a brief visit 3.her devotion to studying 4.much/even more sensitive to 5.while I was sorting out 6.without being misunderstood 7.what had gone wrong with 8.before it closes 9.to which we may return 10.many of which

Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇人物传记,讲述了盲人音乐家Ray Charles Robinson是如何在音乐的道路上走向成功的故事。

1.B 细节理解题。根据第二段中“He mixed black church music, blues and rock 'n' roll.The sound was extremely successful.”可知,他的成功在于把三种音乐形式融于一体。故选B项。

2.B 细节理解题。根据最后一段中“The album was called Modern Sounds in Country and Western Music.Many of the songs sold very well.”可知B项描述错误。

3.C 细节理解题。根据倒数第二段的内容可知,他的坚持和自信使他获得了成功。

4.B 推理判断题。根据第二段中“The song Let's Go Get Stoned is an example of Ray Charles' own kind of music—his own sound.”以及“He mixed black church music, blues and rock 'n' roll.The sound was extremely successful.”可知B项不包括在内。

Ⅴ.【文章大意】 本文分析了人们的梦境的真实性以及很多人对梦的看法和观点。

1.G 根据下句“However, they have been valued as necessary to a person's health and

happiness.”可知这些梦也被认为是关乎人们健康与快乐的必要事物。根据这里的however说明前面一句的内容应该是人们也许会认为梦是没有意义的事情,故G项符合上下文。

2.E 根据第三段的“The second theory to become popular was Carl Jung's?”可知此处应该是第一点,故E项符合上下文。

3.D 根据下句“Thus, people who think too highly of themselves may dream about falling?”可知D项“梦境弥补了在现实生活中所缺少的东西”符合上下文。

4.C 根据下句“Until they reach age five?”可知这里叙述的是关于孩子的话题。故 C 项符合上下文。

5.B 根据下句“If you dream that a loved one is going to die, do not panic.The dream may have meaning, but it does not mean that your loved one is going to die.”可知我们不要把梦境当成真的事情,故B项符合上下文。

Period Three Grammar

Ⅰ.1.of whom 2.on which 3.in which 4.in which 5.at which time

6.in memory of whom 7.with which 8.with the help of whom 9.to which 10.on whose banks

Ⅱ.1.from whom 2.of which 3.in which/where 4.without which

5.of whom 6.for which 7.of which 8.to whom 9.of whom 10.in which Ⅲ.1.from whose effects

2.of which they felt/were proud 3.most of which

4.in which my students acted 5.both of which are being built

Ⅳ.【文章大意】 音乐通常分为若干类别或类型。本文介绍了四种类别的音乐——古典音乐、传统乐、摇滚乐和爵士乐。

1.A 根据下文得知,这里介绍第一种音乐类型——古典音乐。故选A项。 2.B 古典音乐指的是起源于欧洲的管弦乐。故选B项。deal with处理,打交道;refer to 提及,指的是;do with 有关;date from追溯到。

3.D 这里在介绍古典音乐。大多数原始的古典音乐都是在意大利、德国、奥地利和俄罗斯被创作的。故选D项。

4.D 根据常识得知,贝多芬和巴赫是两位著名的古典音乐作曲家。故选D项。 5.A 古典音乐是由各种弦乐乐器和管乐器演奏的,例如小提琴和笛子。故选A项。 6.D 古典音乐是由各种弦乐器和管乐器演奏的。故选D项。object物体;thing事物;equipment装备;instrument器械,乐器。

7.B 第二种介绍传统音乐,它是一种来自于特殊文化的音乐。故选B项。 8.A 它是一种来自于特殊文化的音乐。故选A项。 9.D 每种文化都有它特殊的传统音乐形式。故选D项。

10.C 每种文化都有它特殊的传统音乐形式和特殊的演奏乐器。故选C项。 11.C 这里在介绍另一种音乐——摇滚乐。故选C项。 12.A 摇滚音乐是一种喧闹的音乐。故选A项。

13.B 摇滚乐有较强的敲击节奏。故选B项。hit击打;beat 打败,有规律的一连串敲打;defeat 战胜;blow风吹。

14.C 根据后面的例子可知这里在介绍电子乐器。故选C项。 15.D 摇滚乐可能在三四十年前开始于欧洲。故选D项。

16.D 摇滚乐在年轻人中间很流行。故选D项。usual平常的;common 普通的;welcome受欢

迎的;popular流行的。

17.C 前面介绍了三种音乐形式,这里在介绍第四种音乐——爵士乐。故选C项。 18.B 爵士乐可能最初来自非洲。come from“来自”,故选B项。

19.A 这是四种一般形式的音乐。故选A项。general一般的;normal 正常的;rough艰难的;whole整个的。

20.D 当然还有其他的音乐种类。故选D项。

Ⅴ.My father and I stayed at the South Lake Hotel for a week when we visit Beijing last

visited

month.It is in the downtown area, but it is easy to go to anywhere from the hotel by public and/so

transport.We lived in a comfortably double-room with a big bath.What I liked best were the

comfortable was free high-speed Internet connection in the room.I checked out my e-mail messages every day.I also shared for my friends many photos taking in Beijing.The food was wonderful with reasonable

with taken

prices, and we enjoyed several local dish.It is such ∧great hotel that I will recommend it to

dishes a any friend of me who is going to Beijing. mine

Period Four Writing

Ⅰ.1.All of us considered him honest.

2.We will make our school more beautiful.

3.Tomorrow I'll have someone repair the machine. 4.Every morning we hear him read English aloud. 5.We won't let her go out at night. 6.I'll get my recorder repaired.

7.The terrible sound made the children frightened.

8.I consider it possible to work out the problem in another way.

9.The school made it a rule that the students should stand up when class begins. 10.I think it no use talking with that man.

Ⅱ.A

【文章大意】 本文介绍了一些有关音乐的规则:1.调低音量;2.关掉音乐;3.拿掉其中一个;4.你的选择。

1.A 词汇猜测题。从文中第二段“You should not play your music so loud that everyone around you can hear it.”可知,你不应该把你的音乐开得太大,以致你周围的每个人都能听到。再结合本段小标题句首“Keep It Down!”可知这里volume 指的是音量。故选A项。

2.B 细节理解题。从第二段中“Very loud music can also be bad for your ears.”可知,太大声的音乐对你的耳朵影响不好。紧接着下文就提出“So even if you are alone when listening to your MP3 players, you shouldn't turn it up too high.”,由此可知即使是独自一人听音乐时,也不要调太大声音。故选B项。

3.D 细节理解题。根据第三段“Why would you listen to music at a play, a movie or a sporting event? You would miss what is going on and others would wonder why you even came.”可知,如果你在剧院时听MP3,你会错过正在进行的演出,并且别人也会疑惑为什么你要来呢。故选D项。

4.B 主旨大意题。从第一段中“But do you have music manners?”可知,接下来介绍的是有关音乐规则的要点,故选B项。

B

【文章大意】 本文叙述了人们很忙时是否能够做到100%的工作效率,最重要的限制因素是人的精力,在人们很忙的时候,在一天里也能抽出一些时间,而不会耽误任何事情。

1.D 细节理解题。根据“The real and most important limiting factor for productivity is your energy levels to pay attention.”可知,如果一个人不能做到工作效率达到100%,最重要的限制因素是人的有限的精力,故选D项。

2.C 细节理解题。根据“But even extremely busy people can add an hour or two into their schedule without cancelling anything.”可知,即使很忙的人也能在一天里找到一些时间,故选C项。

3.A 推理判断题。作者用这些例子的目的是来证明真正限制人工作效率的因素是什么,故选A项。

4.A 标题归纳题。本文叙述了人们即使在很忙的时候也很难达到100%的工作效率,这是否就是因为缺少时间呢,本文叙述了这一问题。故选A项。

Ⅲ.Dear Freddy,

I'm glad to tell you that Justin Bieber, my favourite singer, will come to our city to perform next month.

I'm so pleased at the news that I decided to form a Justin Bieber fan club with some of my friends.All of us like him and enjoy his songs very much.He is very charming and fantastic! His songs make us feel the true love.We can sing most of his songs and would like to know more about him.But we don't know what we should do, and where we can pick up some useful information about him and his performing plans, could you give us some good advice?

Looking forward to your reply soon.

Yours, Li Hua


2015-2016高中英语 Unit5 Music练习册 新人教版必修2.doc 将本文的Word文档下载到电脑
搜索更多关于: 2015-2016高中英语 Unit5 Music练习册 新 的文档
相关推荐
相关阅读
× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)

下载本文档需要支付 10

支付方式:

开通VIP包月会员 特价:29元/月

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:xuecool-com QQ:370150219