C.Samuel thinks of himself as a man of great musical ability. D.Samuel studies law and music on the advice of his teachers.
答案:B 细节理解题。由第二段最后两句 “Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. 可知他原本想要当律师而不是音乐家,故选B项。
27.What can we infer about Samuel in Paragraph 4? A.He became famous during a special event at his college. B.He is proud of his ability to remember things accurately. C.He plays the piano better than many professional pianists. D.He impressed the audience by playing all the musical pieces.
答案:B 推理判断题。由第四段最后一句话,Samuel says confidently, “It's all about super memory—I guess I have that gift.”可以看出Samuel以拥有超强的记忆力而骄傲。故选B项。
28.Which of the following is the best title of this passage? A.The Qualities of a Musician B.The Story of a Musical Talent. C.The Importance of Early Education D.The Relationship between Memory and Music
答案:B 主旨大意题。每段都有Samuel,全文都是说有音乐天才的Samuel的故事,故选B项。
C
Tail Spin
Two dolphins race around in a big pool in the Ocean Park. The smaller dolphin, Grace, shows off a few of her tricks, turning around and waving hello to the crowd. The most amazing thing about her, however, is that she's even swimming at all. She doesn't have a tail.
Grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap. When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005, she was fighting for her life. “Is she going to make it?” Her trainer, Abbey Stone, feared the worst. Grace did make it—but her tail didn't. She ended up losing her flukes and the lower part of her peduncle.
Over the past six years, she has learned to swim without her tail. Dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down. Grace taught herself to move another
way—like a fish! She pushes herself forward through the water by moving her peduncle from side to side.
The movements put harmful pressure on Grace's backbone. So a company offered to create a man-made tail for her. The tail had to be strong enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldn't hurt her.
The first time Grace wore the artificial tail, she soon shook it off and let it sink to the bottom of the pool. Now, she is still learning to use the tail. Some days she wears it for an hour at a time, others not at all. “The new tail isn't necessary for her to feel comfortable,” says Stone, “but it helps to keep that range of motion (动作) and build muscles (肌肉).”
Now, the dolphin is about to get an even happier ending. This month, Grace will star in Dolphin Tale, a film that focuses on her rescue and recovery. Her progress has inspired more than just a new movie. Many people travel from near and far to meet her. Seeing Grace swim with her man-made tail gives people so much courage.
文章大意:本文为一篇记叙文 ,属励志类文章。通过讲述海洋公园的小海豚Grace尽管没有尾巴,却能克服困难,用另外一种方式游泳,并且还要拍电影《海豚的故事》以激励人们要勇敢地面对困难。
29.When Grace first arrived at the Ocean Park, her trainer worried about her ________.
A.physical build C.chance of survival
B.potential ability
D.adaptation to the surroundings
答案:C 细节理解题。由文章第二段可知,当这只海豚在2005年12月刚到海洋公园时,“she was fighting for her life”,它的训练员说“Is she going to make it?”,由此我们知道,刚开始,它的训练员担心它能不能活下来,故正确答案为C项。
30.A man-made tail is created for Grace to ________. A.let her recover faster B.make her comfortable C.adjust her way of swimming D.help her perform better tricks
答案:C 推理判断题。由文章第三段可知,海豚Grace形成了它自己的游泳方式。由第五段内容可知,给海豚戴上人造尾巴的目的不是为了舒服,而是为了保持动作,锻炼肌肉,也就是它带着人造尾巴的目的是调整游泳方式,故C项正确。
31.The story of Grace inspires people to ________. A.stick to their dreams
B.treat animals friendly
C.treasure what they have D.face difficulties bravely
答案:D 推理判断题。A项表示“坚持梦想”;B项表示“友好地对待动物”;C项表示“珍惜拥有”;D项表示“要勇敢面对困难”。由文章内容可知,尽管海豚Grace没有了尾巴,但是它克服困难,以另外一种方式游泳,最后还提到,它要拍电影给人们带来鼓励,由此我们知道,我们要勇敢地面对困难,故D项为正确答案。
D
He is regarded as having one of the brightest minds on the planet. But outstanding astrophysicist(天体物理学家) Stephen Hawking has admitted that he did not learn to read until he was eight years old.
In a public lecture at the Royal Albert Hall,Professor Hawking also admitted that he was not active in studying while at Oxford University,where he studied physics,and that only the diagnosis that he might die young from motor neurone(神经元) disease made him concentrate on his work.
Professor Hawking said: “My sister Philippa could read by the age of 4 but then she was definitely brighter than me.”He said that he was unexceptional at school and was never further than halfway up his class.“My classwork was very untidy,and my handwriting was the despair of my teachers,”he said.“But my classmates gave me the nickname Einstein,so presumably they saw signs of something better.”
But he said that it was when doctors told him that he probably only had a few years to live at the age of 21 that galvanized him into focusing on his work and a period of productivity that resulted in some of his early breakthroughs. He said,“When you are faced with the possibility of an early death,it makes you realize that life is worth living and there are lots of things you want to do.”
文章大意:文章向我们介绍了传奇3学家霍金。
32.Which of the following is NOT true according to the passage? A.Stephen Hawking is the second Einstein in the world. B.Stephen Hawking couldn't read at the age of 7. C.Stephen Hawking's handwriting was once terribly bad.
D.Stephen Hawking's sister once performed much better than him.
答案:A 细节理解题。由第三段的But my classmates gave me the nickname Einstein,so presumably they saw signs of something better.可知绰号“爱因斯坦”是同学给起的,但并不意味着他就是第二个爱因斯坦。故A项不符合文意。
33.What made Stephen Hawking devote himself to his work? A.Patience.
B.Knowledge.
C.Disease. D.Laziness.
答案:C 细节理解题。由第二段最后一句...only the diagnosis that he might die young from motor neurone disease made him concentrate on his work.可知,是“运动神经元疾病”促使他有所作为。故选C项。
34.What can we learn from the last paragraph?
A.Stephen Hawking didn't realize his dreams in physics. B.It was possible for Hawking to face the early death.
C.The purpose of the doctor's diagnosis was to encourage him to work hard. D.His life might be taken away by long hard work.
答案:B 段落大意题。由最后一段,特别是信息句He said,“When you are faced with the possibility of an early death,it makes you realize that life is worth living and there are lots of things you want to do.”可知,他有可能要面对英年早逝的不幸事实。故选B项。
35.From whom did Hawking get a relatively just estimation when he was at school? A.His sister. C.His teachers.
B.His classmates. D.His parents.
答案:B 细节理解题。根据第三段最后霍金的话可知,尽管老师不看好他,同学们仍给他“爱因斯坦”的绰号,他们从他身上看到好的一面。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If you have ever been in a school play or ever made believe you were a doctor, detective, or a space traveler, you know the enjoyment that acting brings. Almost all of us have the wish to play the part of someone or something else. __36__ .
In the ancient world, acting was often associated with religious ceremonies and other special occasions. As far back as 2,200 B.C. trained Chinese actors performed ceremonial dances in costume and makeup at harvest festivals. __37__ To the dance was gradually added pantomime (哑语)—the imitation of movements and gestures—as well as the wearing of masks, the singing of chants, and finally the use of dialogue.
While acting was coming into its own in the ancient Chinese classical theatre, it was doing the same in the western world, in Greece. From about 500 B.C. on, acting became a highly specialized art in Greece. Greek actors, however, still wore masks, and their motions were largely fixed by custom.__38__.
Modern acting, by contrast, gives the individual actor great opportunity to

